skip to Main Content

Ericsson stöttar Klara K

Ericsson stöttar Klara K i arbetet med att främja kvinnors karriärer. Hans Vestberg, koncernchef och vd berättar varför.

”Ericsson jobbar målmedvetet med jämställdhet och mångfald. I dag arbetar omkring 117 000 personer hos oss och vi har kontor i 145 länder. 22% av våra medarbetare är i dag kvinnor, men målet till år 2020 är att nå 30%. Under min tid som VD så har jag haft stort fokus på jämställdhet och mångfald. Ett exempel är min närmsta ledningsgrupp som tidigare i allt väsentligt bestod av svenska män. Idag är 5 medlemmar kvinnor, 6 är icke-svenskar och 7 personer i ledningsgruppen är baserade utanför Sverige. Med det fokus vi har på Ericsson så känns det både viktigt och naturligt att stötta Klara K i deras arbete med jämställdhet. För att alla personer ska kunna nå sin fulla potential behöver vi utmana och bryta normer och Klara K:s arbete med att främja kvinnors karriär ligger helt i linje med detta.”

Hans Vestberg, koncernchef och VD för Ericsson

Back To Top
Sök