skip to Main Content

Småföretagare: Cindy Andersson

Klara K lyfter i en artikelserie småföretagande kvinnor som kämpar under coronapandemin. Idag möter vi nagelterapeut Cindy Andersson.

Hallå där Cindy Andersson, nagelterapeut och en av ägarna till Egoistas by Cindy & Offimind. Er salong fyller snart två år. Vad är det bästa med att ha en egen salong?
– Framförallt att få bestämma sina dagar själv. Att ha eget ger mig full kontroll över mina arbetsdagar och semesterdagar. Jag har varit egenföretagare sen jag var 23 år men aldrig haft egen salong förut. Det är en härlig frihet och inte så svårt som jag trodde. Dessutom är vi två. Dubbelt så roligt.

Ni är ju verksamma i en bransch med många oseriösa aktörer, som till och med avslöjats som människohandlare (se Uppdrag Gransknings program Nagelfixarna). Hur påverkar det er affär?
– Inte så mycket som man kan tro. Våra kunder är väldigt medvetna om alla aspekter av hållbarhet och förstår att om det är billigt så är det någon annan som betalar. Vad som upprör mig mest är att den slavhandel som avslöjats kan fortsätta.

Hur har Coronasituationen påverkat er?
– Det däremot är ett större problem. Vi har tappat ca 40 procent av vår beläggning. Säkert av flera skäl. Många håller sig hemma och undviker onödiga möten. Och är man bara hemma kanske man inte tycker att det är lika angeläget att göra sig fin. Jag skulle vilja uppmuntra till att tänka tvärtom. För att stå ut med den sociala distanseringen behöver vi all guldkant vi kan få.

Din partner, Julia, sitter ju inlåst i Big Brother-huset just nu. Helt ovetande om världsläget och Coronaviruset. Hur tror du att hon kommer reagera på allt det här när hon kommer ut?
– TV-produktionen har informerat Big Brother-deltagarna om pandemin. Men visst måste det vara svårt att ta till sig när man inte ens kan se nyheterna. Det har ju gått så fort allting. Jag önskar att Julia får sitta kvar så länge som möjligt i Big Brother-huset. Framförallt för att slippa Coronaeländet så länge som möjligt. Det är nästan avundsvärt. 
Jag hoppas förstås att hon är kvar till slutet och vinner alltihop. Då hoppas jag att vi ser ljuset i Coronatunneln.

Bortsett från en pandemifri värld, vad önskar du dig mest just nu?
– Att alla tar hand om sig och håller sig friska.
Min mamma är i karantän i Spanien. Jag önskar att hon kommer hem till Sverige frisk och glad när det här är över. 


Namn: Cindy Andersson
Ålder: 39 år
Företag: Egoistas by Cindy & Offmind
Grundat: 2018
Inspireras av: Alla fantastiska kvinnor som låter mig göra deras naglar fina. Allihopa i åldern 18 till 80 har så mycket att dela med sig av. Det är inspirerande. Supporten jag får just nu är helt otrolig. Jag är så tacksam. 


Dags för nya naglar? Boka tid hos Cindy här.

Back To Top
Sök