skip to Main Content

Klara K:s julbrev 2019

Snart stänger vi året 2019 och det kan vara på sin plats att titta tillbaka för att se vilka avtryck vi gjort tillsammans med nätverket, samarbetspartners och vänner.

2019 var året då Klara K-dagen Uppsala föddes. Vi delade ut det nyinstiftade Walk the Talk-priset till Swedavias mångfalds- och hållbarhetschef Tove Möller

Nätverk Uppsala och Stockholm har gästats av spännande förebilder som tex rallydrottningen Annie Seel, journalisten Helle Klein och sportagenten Nina Wennerström. Tillsammans har vi vässat oss i ledarskapsämnen som missbruk, konflikthantering och krisberedskap.

2018 var året då många organisationer akut fick hantera sina bristande rutiner för att fånga upp och hantera de oegentligheter som avslöjats i samband med #metoo. Den paniken har lagt sig och 2019 har vi istället kunnat arbeta proaktivt för att inte bara förebygga sexuella trakasserier, utan stärka och stödja processer som leder till hållbar jämställdhet. Bland några branscher där vi arbetat brett under året kan nämnas musik- och byggbranschen.

Klara K-sleven rör om i många grytor. Klara Ks vd, Camilla Wagner, fick även under 2019 det hedersamma uppdraget att sitta i juryn för Ledarnas utmärkelse Framtidens Kvinnliga Ledare. I år blev det Stina Andersson, COO på Axel Johnson, som knep förstaplaceringen bland de 75 supertalangerna som juryn vaskat fram. 

Klara K var också med i juryarbetet för vår samarbetspartner mySafetys pris “Snällast i Almedalen.” I år gick det till Mångfaldsparaden för deras mod och engagemang i ett allt kallare och ibland hotfullt debattklimat.

Den stora finalen på Klara K-året 2019 var förstås stora Klara K-dagen som gick av stapeln den 28 november på Oscarsteatern i Stockholm. Temat var Lyft blicken och följ pengarna. Tillsammans med supercoola ledare, framtidsspanare, tänkare och vildhjärnor spanade vi in i framtiden, in i våra innersta drömmar och utmanade bilden av dagens ledarskap. Givetvis firade vi också stora förebilder med våra årliga utmärkelser. Årets uthållighetspris till Lina Thomsgård, Årets Förebild till Margot Wallström, Årets Ögonöppnare postumt till Josefin Nilsson och Pingvinpriset till Stina Wollter. Läs mer här.

Vi kan konstatera att tillsammans med våra medlemmar, samarbetspartners och vänner gör vi skillnad. Ni har gett oss modet och kraften att fortsätta framåt i ännu högre takt. 2020 kommer vi att bredda vår plattform så att vi kan lyfta fler förebilder, stärka fler organisationer och ta en ännu större plats i debatten.

Njut av helgerna och håll utkik i flödet så ses vi på andra sidan årsskiftet!

Varmaste julhälsningar
Camilla & Petra

Back To Top
Sök