skip to Main Content

klarak-dagen2016-2

Klara K-dagen 6 december 2016

OBS! Detta evenemang är avslutat – läs en sammanfattning av dagen och se bilderna här.

En ny historia

Historieberättandet har alltid varit det viktigaste verktyget för att föra över traditioner, uppfostra, skrämma och locka. Många hävdar att vi haft ojämställdhet sedan tidernas begynnelse. Det stämmer inte. På Klara K-dagen djupdyker vi i vilka historier som styr oss, vilka effekter de får och hur vi kan förändra. Nu skriver vi ny historia!

Illustration Klara K


Program

Klara K samlar makthavare, experter och opinionsbildare för att hålla årets viktigaste samtal om modigt och inkluderande ledarskap. Ur innehållet:

VILKA HISTORIER BLIR BERÄTTADE OCH VARFÖR?
Pamela Reynold, tidigare näringslivsprofil som sadlat om till författare, avslöjar historieförfalskningar vi alla gått på.

EN NYKTER SEXIST
Musse Hasselvall, programledare, skådespelare, regissör och MMA-medaljör, reflekterar över resan från sexist till en modern man.

NÄR DET GODA VINNER
Tidigare FN-chefen Anders Kompass berättar den osannolika historien om tystnadskulturen på FN:s kontor för mänskliga rättigheter.

DE KALLAR OSS WHISTLE BLOWERS MEN VI GJORDE BARA VÅRT JOBB
Anders Kompass, tidigare FN-chef, Catharina Lagerstam, styrelseproffs som bla satt i styrelsen för HQ Bank och Dr. Åsa Lundquist Coey, expert i företagskultur, diskuterar organisationskulturer och deras risker.

DÖDSHOTAD OCH NÄTHATAD
Att göra sitt jobb utan att bli hotad till döds är en rimlig förväntan på en arbetsdag. Tyvärr är det inget årets Pingvinpristagare, Anita Sarkeesian, kan ta för givet. Här delar hon sin berättelse.

MORGONDAGENS LEDARSKAP
Handelshögskolans rektor Lars Strannegård, Annika Elias, ordförande i chefsorganisationen Ledarna, och Susanne Najafi, serieentreprenör och riskkapitalist, talar om det hållbara och värdeskapande ledarskapet.

Det blir också musikunderhållning av hyllade stjärnskottet Cajsa Siik och en hejdundrande prisutdelning där vi delar ut förebildspriser till personer som gör skillnad och bidrar till en ny historia.

Dagen avslutas med mingel och bubbel i glasen.

Träffa årets Pingvinpristagare, Anita Sarkeesian, på Klara K-dagen.

Se vad som hände på Klara K-dagen 2015. Maxat och mixat på Klara K-dagen.

 

Back To Top
Sök