skip to Main Content
Lars Einar Engström

Ska män prata med varandra? Utan kvinnor? What?!

Det gör dom på Island, där utrikesministern (!) startat en grupp där män pratar med män. Och nu verkar det som om de stora företagen, Ericsson, Swedish Match, Telia med flera vill arbeta med jämställdhetsfrågan på riktigt! Jag tycker mig se tecken i skyn! Dom kommer på Klara K dagen!

Sedan några år tillbaka är jag delaktig i det amerikanska projektet MARC (onthemarc.org) som organisationen Catalyst (catalyst.org) startat. MARC, Men Advocating Real Change, arbetar med att skriva, debattera och genomföra seminarier för män. Med andra ord, män som pratar med män, om varför jämställdhet är bra för alla, för företaget, för samhället, för världen och varför alla kön måste vara inblandade. Det har visat sig att vi män blir mer öppna och pratbara, inte rädda för att säga ”fel saker” och att vi törs tillstå tillkortakommanden när inte kvinnor är i rummet. Mycket mänskligt drag, med andra ord.

Boka in och köp biljett till Klara-K dagen, som går av stapeln 1 december 2015 på Rival i Stockholm, spännande och kunniga talare, både kvinnor och män, och vilda diskussioner! Och jag ska berätta mer om MARC!

Back To Top
Sök