skip to Main Content
KLARA K-DAGEN 2021

Finansiell avkastning och global avlastning
– så kan social hållbarhet och ett gott ledarskap lösa våra stora samhällsutmaningar

Klara K-dagen 2021 samlades nytänkare, experter och makthavare för att tillsammans höja blicken och ta ut kompassriktningen mot en hållbar framtid.

UR PROGRAMMET

Gender Economics –  så ser sambanden mellan lönsamhet, tillväxt och jämställdhet ut
Johanna Rickne, nationalekonom hemmahörande på Stockholms Universitet som även har undervisat på bla Yale och Columbia University och vars forskning har lett till flera publiceringar i American Political Science Review och American Economic Review.

Environmental, social and corporate governance (ESG) – framtidens index som ger både finansiell avkastning och global avlastning
Telia Companys vice ordförande Ingrid Bonde och PFA Pensions hållbarhetschef Sasja Beslik, gav oss en crash course i begreppet ESG, som blivit ett globalt vedertaget förhållningssätt för ägare, företagsledare och investerare.

Korruption eller bara svågerpolitik – blinda fläckar i den svenska självbilden som kan leda till utebliven värdeutveckling
Sverige har länge varit ett av världens minst korrupta länder men allt fler rapporter vittnar om att glorian hamnat på sned. Penningtvätt, insideraffärer och vänskapskorruption är inte längre ovanliga rubriker. I ett samtal med affärsjournalisten Per Agerman och Hayaat Ibrahim, generalsekreterare för Institutet Mot Mutor, fick vi råd om hur din organisation kan vaccinera sig mot korruption.

Demokratisk hållbarhet – engagemang och motstånd
Ett panelsamtal om hur man överlever som kvinna och politiker i konkurrens med både partikamrater och opposition. Medverkade gjorde bla docent Jenny Madestam, som forskar på sociala medier och politiskt ledarskap.

#metoo – hur gick det sen?
En summering av en revolution och ett samtal om tystnadskulturens mekanismer tillsammans med bl a Irena Pozar, chefredaktör VeckoRevyn.com och krönikör på Expressen.

Visionärerna
Influencern Fanny Widman på Fannys Förebilder, privatrådgivaren Shoka Åhrman på SPP och fjolårets Klara K-förebild Hélène Barnekow, vd Microsoft Sverige, blickade in i framtiden och gav oss hållbara trendspaningar.

Erica Wendt bjöd på musikunderhållning, vi delade ut priser till årets fantastiska förebilder och ett bubblande mingel avslutade dagen.

I SAMARBETE MED
BLI SAMARBETSPARTNER TILL KLARA K-DAGEN

Förändring görs bäst tillsammans. För företag/organisationer som vill visa sitt engagemang för ett hållbart arbetsliv på lika villkor finns möjlighet att bli samarbetspartner till Klara K-dagen.

Vi erbjuder både färdiga partnerpaket och skräddarsydda lösningar.

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer.

Back To Top
Sök