skip to Main Content
KLARA K-DAGEN TILLBAKA LIVE!

Finansiell avkastning och global avlastning
– så kan social hållbarhet och ett gott ledarskap lösa våra stora samhällsutmaningar

Klara K-dagen 2021 samlar vi nytänkare, experter och makthavare för att tillsammans höja blicken och se vår del i de stora sammanhangen.

Vad har jämställdhet för effekt på sista raden? Finns korruption i Sverige och hur ser den i så fall ut? Kan ägarstyrning skapa både avkastning och bidra till hållbarhetsmålen? Hur mår den svenska demokratin? Många frågetecken ska rätas ut och framförallt ska vi inspireras, umgås och lära oss av varandra.

Boka din plats nu till årets viktigaste samtal om ledarskap, förändring och framtidstro!

UR PROGRAMMET

Gender Economics –  så ser sambanden mellan lönsamhet, tillväxt och jämställdhet ut
Möt professor Johanna Rickne, nationalekonom hemmahörande på Stockholms Universitet som även har undervisat på bla Yale och Columbia University och vars forskning har lett till flera publiceringar i American Political Science Review och American Economic Review.

Environmental, social and corporate governance (ESG) – framtidens index som ger både finansiell avkastning och global avlastning
Tillsammans med Realtids vd, Maria Pellborn, Realtids chefredaktör Camilla Jonsson och Telia Companys vice ordförande Ingrid Bonde får vi en crash course i begreppet ESG, som blivit ett globalt vedertaget förhållningssätt för ägare, företagsledare och investerare.

Korruption eller bara svågerpolitik – blinda fläckar i den svenska självbilden som kan leda till utebliven värdeutveckling
Sverige har länge varit ett av världens minst korrupta länder men allt fler rapporter vittnar om att glorian hamnat på sned. Penningtvätt, insideraffärer och vänskapskorruption är inte längre ovanliga rubriker. I ett samtal med affärsjournalisten Per Agerman och Hayaat Ibrahim, generalsekreterare för Institutet Mot Mutor, ger vi råd om hur din organisation kan vaccinera sig mot korruption.

Demokratisk hållbarhet – engagemang och motstånd
Ett panelsamtal om hur man överlever som kvinna och politiker i konkurrens med både partikamrater och opposition. Medverkar gör bla docent Jenny Madestam, som forskar på sociala medier och politiskt ledarskap.

#metoo – hur gick det sen?
En summering av en revolution och ett samtal om tystnadskulturens mekanismer tillsammans med bl a Irena Pozar, chefredaktör VeckoRevyn.com och krönikör på Expressen.

Visionärerna
Influencern Fanny Widman på Fannys Förebilder, privatrådgivaren Shoka Åhrman på SPP och fjolårets Klara K-förebild Hélène Barnekow, vd Microsoft Sverige, blickar in i framtiden och bjuder på hållbara trendspaningar.

 Det blir också musikunderhållning av Erica Wendt, prisutdelning där årets fantastiska förebilder uppmärksammas och ett bubblande mingel som avslutar dagen.

(Programmet uppdateras löpande)

TID OCH PLATS

Datum: 29 november 2021
Tid: 13-17, därefter mingel till 18 
Plats: Oscarsteatern, Kungsgatan 63, Stockholm

Pris: 2450 kr, ex moms/person.
Early Bird pris: 1750 kr, ex moms/person, gäller vid bokning senast 30 september.

Anmälan är bindande men ej personlig, dvs vid förhinder kan du överlåta din plats till någon annan.

Full återbetalning i händelse av inställt evenemang.

OBS! För att förhindra smittspridning är antalet platser begränsat. Deltagare ska kunna visa vaccinationsintyg alt negativt PCR-test på plats. Evenemanget genomförs utifrån Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer.

I SAMARBETE MED
HIGHLIGHTS FRÅN KLARA K-DAGEN 2019
Back To Top
×Close search
Sök