skip to Main Content

Monica Lewinsky föreläser 18 mars

Klara K:s pristagare av Pingvinpriset, Monica Lewinsky, kommer till Sverige den 18 mars 2016 för att motta priset och medverka på seminariet ”The Internet of Humans – för en varmare ton på nätet”.

Exklusivt för Klara K gör Monica Lewinsky sitt första framträdande i Sverige och berättar om den virtuella stenkastning hon som 22-årig Vita Huset-praktikant utsattes för av en hel omvärld.

Efter nästan två decennier bryter hon nu tystnaden för hjälpa andra att stå upp mot näthat och offentlig förnedring som blivit vardag i sociala medier och många onlineforum.

Hur mobiliserar vi motkrafter mot gerillakriget på nätet?


Ur programmet (uppdateras löpande):

REGISTRERING 13.30-14.00

VÄLKOMNA
Eftermiddagens moderator är Camilla Wagner

NÄTHATETS ANSIKTE
Hur ser en näthatare ut? Skiljer sig mobbning på nätet från mobbning i rummet? Hur kan vi förebygga och motverka? Diskussion med Robert Aschberg, som i programserien Trolljägarna sökt upp och konfronterat näthatare i tv, forskaren Elza Dunkels, aktuell med boken Näthat, nätkärlek och nätmobbning och Sophie Gernandt, marknads- och kommunikationschef på mySafety, som tagit fram en försäkring mot näthat.

ÖPPENHETENS PRIS
Inrikesminister Anders Ygeman

JOURNALISTIKENS ANSVAR
I symbios med näthatet lever mediedrevet. Det som tidigare var ett antal artiklar i tryckt media sprids och vrids idag viralt och lever vidare i oändlighet. Vilket ansvar har journalistiken? Diskussion med Maria Rimpi, redaktionschef SvD, Douglas Roos, grundare Nyheter24-Gruppen, Jeanette Gustafsdotter, vd TU och Mats Svegfors, tidigare vd Sveriges Radio.

THE SHAME GAME
Klara K:s pristagare av Pingvinpriset, Monica Lewinsky, delar sin personliga berättelse om skammens pris som inte bara kostade henne anseende, vänner och karriär utan som även riskerade att förnedra henne till döds.


Back To Top
Sök