skip to Main Content

Guatemala dag 1- Acklimatisering

Efter en lång men smidig resa kom jag (och mitt bagage, halleluja!) fram till Guatemala City igår kväll. Det var mörkt, så jag hann inte uppfatta så väldigt mycket varken vid inflygningen eller på resan till hotellet. Jag och Ann Svensén, generalsekreterare för Individuell Människohjälp, möttes av hennes stab. Kan inte beskriva hur skönt det var att bara få överlämna sig åt Alfredo och Kristina efter att ha varit på resande fot i 22 timmar.

Hotellet ligger mittemot en nattklubb som spelade hög musik, men det besvärade mig inte alls. Jag somnade direkt.

Det officiella programmet börjar inte förrän i morgon så idag kunde jag äta frukost alldeles själv, vilket är en njutning i sig. Min plan var att sedan springa av mig flygresan i gymmet (man får inte ge sig ut på gatorna ensam i Guatemala City av säkerhetsskäl) och sedan lägga mig vid hotellpoolen och läsa in mig lite inför veckan. Tyvärr visade det sig att både gym och pool är under renovering. Det var förstås en set back, men jag har ett fint hotellrum så det går bra att arbeta härifrån också. Förutom inläsning inför veckan har jag en del arbete med Framtiden Kvinnliga Ledare (Ledarnas årliga utmärkelse för unga kvinnor som visat prov på stort ledarskap).

Skypade med flocken nyss, vilket kändes bra. Längtar otroligt mycket efter dom, men det kommer kännas bättre imorgon när programmet drar igång. Redan kl 7 ska vi mötas upp i lobbyn för att hälsa på hela delegationen och den lokala staben. Därefter blir det frukost hos den svenska ambassadören, där vi kan ställa frågor om det aktuella politiska läget och status för mänskliga rättigheter. Lycklig över att flera av programpunkterna har ett uttalat genusperspektiv.

 

 

 

IMG_6320

Inflygning över Guatemala City.

IMG_6324

Vy från balkongen.

IMG_6325

Frukost. Älskar storleken på kaffemugg. Då behöver man bara be om påfyllning en gång istället för fem… (jag åt också en omelett, så jag är mer än mätt).

Back To Top
Sök