skip to Main Content
Lars Einar Engström

Krassliga män i frihetens och hjältarnas land

Det slår mig, varje gång jag är i USA, att amerikanska män är ena riktigt krassliga krakar. Dåliga magar, dåliga ryggar, potensproblem, allergier, problem med synen, huvudvärk, svårt att sova, snarkningar, högt blodtryck, restless legs, förkylningar, rethosta, hjärtklappning och ledbesvär, för att bara nämna några åkommor.

Dessa sjuklingar ser, för det mesta ut som tagna ur en Dressmankatalog, rätt snygga faktiskt, och om jag inte hörde speakerrösten så skulle jag trott att dom var friska. Samtliga är också gifta, verkar det som. Fruarna (inget gaypar så lång ögat siktat), är cirka 27 år, långa, slanka och blonda. Dessa kvinnor har 2, oftast 3 barn, att ta hand om och göra äppelpaj åt. (Jag noterar att framförallt pojkarna verkar vara ena riktigt busiga små gulliga rackare. Såna där monster som är roliga att se på film. Kanske.) Barnen är i sju till fjorton års ålder, så dom blev mammor tidigt, dessa fotomodelliknande pumor. Och, som ni redan gissat. Kvinnorna är friska och har alltså, förutom barnen att ta hand om, även vård av sjuk man i hemmet, även om kraken arbetar, ty i frihetens land stannar mannen inte hemma för lite trassel med kroppen, om så blir det tack och adjö från jobbet. Kvinnorna, ja dom är alltså sjuksyrror också. Dessa annonskvinnor verkar således inte arbeta, förutom med hemmet, barnen, maken och trädgården. Några målar eller skapar figurer i lera vid drejmaskinen, en liten hobby således när tiden så medger. Lite avkoppling för mammsen.

Dock, i frihetens och hjältarnas land finns naturligtvis hjälp att få. Förutom lilla frugan så ställer ett antal läkemedelsföretag upp med diverse lösningar, mestadels tabletter eller någon flytande sörja utprovat på något lab i Rocky Mountains och testat på ett antal apor, hundar och kaniner. Funkar det på dom så funkar det på män-i-skor också. Kanske. Det finns en hake. Flera av medicinerna verkar närmast livsfarliga. I USA måste företagen gardera sig och varnar därför för biverkningar av allvarligare slag. Längst ner i annonsen kan det finnas text, men inte ens med förstoringsglas kan jag läsa de raderna. Men, speakerrösten måste rabbla upp varningar också. Det tackar vi särskilt för. Här betonas att OM men bara OM, du drabbas av självmordstankar, blödande magsår, domningar i ben och armar, förlust av syn, yrsel, svåra depressioner eller att du omotiverat faller omkull, OM alltså, då ska du genast kontakta din läkare. Rabblas inte dessa varningar upp så kan läkemedelsbolagen bli stämda och vi pratar miljoner/miljarder i böter. Och biverkningar vill ju ingen att kraken ska få. Framförallt inte frugan, för då får hon ännu mer att göra, men som en läkemedelskonsult sa häromdagen:

”Jag har aldrig sett en hund eller apa med självmordstankar, så vi hade ingen aning att just vår medicin kunde leda till självmordstankar och ställa till med sådant.”

Det är inte lätt att vara man i dagens stressiga värld och det är synd om krassliga krakar, män alltså.


Vill du kommentera? Välkommen att göra det på vår Facebooksida.

Back To Top
Sök