skip to Main Content

Monica Lewinsky prisas för sitt mod

Affärsnätverket Klara K hedrade på tisdagen Monica Lewinsky med det nyinstiftade Pingvinpriset vid en ceremoni i Stockholm.

Med det prestigefyllda priset startar Klara K nu en rörelse för att lyfta fram modiga personer som tar ställning i viktiga frågor och därmed utsätter sig för motstånd. Rörelsen går under namnet Pingvinkraft.

-Vi startar Pingvinkraft som en motkraft till de negativa effekter som dagens medielandskap kan få för individen och för att få igång en debatt om ett värdigare debattklimat på nätet, säger Camilla Wagner, vd Klara K.

Pingvinmetaforen handlar om att sluta upp kring modiga människor och visa sitt stöd offentligt. För att överleva den extrema vintern på Antarktis sluter kejsarpingvinerna upp tätt intill varandra för att hålla värmen. Pingvinerna ytterst behöver, efter en stund i isvindarna, få komma in och värma sig i flocken.

-Priset betyder väldigt mycket för mig då jag arbetat hårt för att ge mening till mitt förflutna genom att försöka hjälpa andra som utsätts för förtal och allmän förödmjukelse i offentligheten, säger Monica Lewinsky i en kommentar till Klara K.

Motivering:

Pristagaren av Pingvinpriset, Monica Lewinsky, visar på stort hjältemod och kurage när hon genom att dela med sig av en smärtfylld, personlig erfarenhet ger röst åt alla som skär sig på de sylvassa knivar som internet och sociala medier gömmer. Genom att gestalta sin egen smärta får hon oss alla att tänka till om det ansvar vi har för tonen i det offentliga samtalet. Hennes mod att nu stå upp för andra innebär att hon återigen hamnar i hatets kikarsikte. Klara K vill med Pingvinpriset visa att hon inte står ensam utan erbjuda vårt systerskap och visa att vi är många som stöttar henne i kampen mot hatet.

Monica Lewsinky face front

Klicka på bilden för högupplöst pressbild.

Kontakt: Camilla Wagner

Tel: +46 (0)70 090 11 57
Email: camilla@klara-k.se

Tisdag den 1 december 2015
STOCKHOLM, SVERIGE.

klara-k-shareimage-1200x630
Klara K är ett affärsnätverk för kvinnliga chefer och har som ambition att boosta kvinnors karriärer, utöka deras kontaktytor för affärer och verka för ett mer jämställt arbetsliv. Nätverket grundades 2007 och drivs sedan i år av Camilla Wagner och Petra Nedfors.

Back To Top
Sök