skip to Main Content

Klara K-året 2016

Det här året har passerat i en rasande fart, men så är det ju när man har roligt. Och roligt har vi haft och mycket har vi hunnit med. När vi tittar tillbaka är det inte bara för att sammanfatta vad vi gjort, utan framförallt vilka avtryck vi gjort tillsammans med våra medlemmar.

Under året har vi haft våra ordinarie träffar med fantastiska förebilder i Nyamko Sabuni, Antje Jackelén, Laura Hartman, Lisa Lindström, Lena Ahlström och många, många fler.

Vi har fått träffa Monica Lewinsky och Anita Sarkeesian, båda pingvinprismottagare som i sin utsatthet funnit värme i Klara Ks gemenskap. Just näthat är tyvärr ett växande fenomen som vi behöver fortsätta att skydda oss och varandra emot.

Vi har också hunnit med en resa till Guatemala där vi haft samtal med kvinnor från urbefolkningen om deras kamp för mänskliga rättigheter.

Det amerikanska presidentvalet präglade det här året och vi var nog alla lite i chock när det amerikanska folket valde nättrollet Trump och snuvade oss på möjligheten att få se en kvinna som president. Vad som hände, och framförallt varför, diskuterade vi på champagnebalkongen på Hotel Kungsträdgården.

Sommarminglet på Lilla Hasselbacken blev en lyckad tillställning och vi förstod då också hur viktigt det är att vi får mingla under mer avslappnade former. En annan rolig aktivitet var vinprovningen som Enjoy Wine bjöd. Flera medlemmar har efterfrågat mer av den sortens aktiviteter, så det ska vi försöka ordna.

Pricken över i:et blev Klara K-dagen i början på december, då flera förebilder hyllades och svåra ämnen diskuterades. Av responsen från gästerna och även genomslaget vi fått i media kan vi konstatera att Klara K inte bara är tonsäkra när det gäller den samtida debatten. Nu driver vi också debatten framåt. Precis som det ska vara.

Så fortsätt följ oss, heja på oss, skäll på oss om ni vill det. Det är i samtalen det händer. Samtalen om ledarskap på våra medlemsträffar och i det offentliga samtalet på scenen, debattsidorna eller på bloggen.

Om du inte redan är medlem i nätverket så passa på att bli det nu. Under 2017 får vi besök av årets förebild Anna Serner, Pia Sundhage, Birgitta Ohlsson, Annika Winsth och många andra coola kvinnor. Du anmäler dig till nätverket här. Ange koden KKD16 så får du 20 procent rabatt på första medlemsåret. Erbjudandet gäller fram till 20 januari.

Vi på Klara K önskar dig en härlig julledighet och ett gott slut på 2016!


Stora samtal på Klara K-dagen – läs om eventet och se bilderna här.
Håll dig uppdaterad! Gilla Klara K på Facebook.

Back To Top
Sök