skip to Main Content

Ung och hungrig sökes

Söker du jobb? Då finns det ett ledigt nu, som vd för reklambyrån McCann. Den förra vd:n, Marie Schnell Carlén, slutar eftersom hon har man och barn. Så om du har det behöver du inte söka. Oklart om det fungerar med fru och barn.

Hon slutar nu eftersom hon i fyra år jobbat 24 timmar om dygnet, enligt nordenchefen Richard Bonner-Davies. Nu behöver hon andas, tillägger han. Jag gissar att hon också behöver sova.

Du som söker ska alltså vara villig att ta över stafettpinnen. Du ska ha lika mycket erfarenhet som den tidigare vd:n, men du ska i tillägg vara ung (kanske börjat i branschen som 8-åring) och hungrig (vad betyder det egentligen?). Hur ung och hur hungrig framgår inte.

Det är alltså McCanns nordenchef Richard Bonner-Davies, som målar upp den här bilden i Resumé om varför vd:n slutar.

Intervjun ger fler frågor än svar.

”Marie har barn och man och ibland behöver man få en andningspaus från arbetet.”

Oklart hur mycket arbete McCanns nordenchef tycker att Marie bör lägga på sin man.

Och så det här med den tilltänkta efterträdaren.

”I mångt och mycket en person som har det som Marie har, en mångsidig expert inom reklam och marknadsföring. Och någon som är tillräckligt ung och hungrig för att ta företaget framåt…”

Själv är jag extremt oproduktiv när jag är hungrig. Och ganska elak. Fråga min ex man.

Och ung? Richard Bonner-Davies kan uppenbarligen inte lagen. Han får inte välja bort en kompetent person pga av ålder. Och varför skulle han vilja det? Vad gör ungdom till en kompetens?

Troligen kommer McCann att ta hjälp av en rekryteringsfirma för uppdraget. Jag hoppas innerligt att de har integritet nog att antingen tacka nej till ett uppdrag som specificerar ålder, eller åtminstone tar tillfället i akt och förklarar lagen för dem.

Uppdatering: Resumé följer upp kritiken och låter McCanns nordenchef bemöta kritiken. Du kan läsa den här.

Klara K verkar för ett jämställt arbetsliv. Gilla oss på Facebook här. Vill du även ha Klara Ks nyhetsbrev kostnadsfritt? Anmäl dig här


Vill du kommentera? Välkommen till vår Facebooksida.

Back To Top
Sök