skip to Main Content

Jämställdhet en viktig tillväxtfaktor

Stämningen var hög när Klara K:s Nätverk Uppsala bjöd på after work på Uppsala Konsert och Kongress i april och förebild denna gång var Uppsala kommuns näringslivschef, Charlotte Skott.

Klara K:s vd, Camilla Wagner, i samtal med Charlotte Skott

Innan Charlotte tillträdde för ungefär ett halvår sedan var hon vd för ett svensk-norskt bolag som skulle sätta fart på Sälenfjällen. Och fart verkar det bli när Charlotte Skott får dra i trådarna.

Uppsalas geografiska läge i storstadsregionen tillsammans med tillgången till kompetensen från de båda universiteten gör förutsättningarna för tillväxt goda. Samtidigt är trycket högt och innan 2050 behöver det finnas 70 000 nya jobb i kommunen, vilket innebär att fler företag behöver vilja etablera sig och kunna växa i regionen.

Givetvis har Charlotte Skott identifierat jämställdhet som en viktig tillväxtfaktor för Uppsala. Till skillnad från många andra av landets kommuner finns det många kvinnor på chefspositioner bland Uppsalas kommunala bolag. En av dem är Lena Åberg Frisk, vd för Uppsala Konsert och Kongress, som givetvis också var på plats och hälsade oss välkomna till “sitt” hus.

Nästa träff för Nätverk Uppsala äger rum 17 maj och då har vi Tidningsutgivarnas (TU) vd, Jeanette Gustafsdotter, som gäst. Med henne pratar vi bland annat om hat och hot mot kvinnliga debattörer och om trollfabriker. Missa inte det!

Vill du veta mer om Klara K:s nätverk Uppsala och hur du kan bli medlem, maila  oss här.

Välbesökt after work med Klara K

 

UKK:s vd, Lena Åberg Frisk hälsar Klara K:s Nätverk Uppsala välkomna
Back To Top
Sök