skip to Main Content

Hallå där, Susanne Özmete

För drygt 10 år sedan var du med och startade Klara K som ett strategiskt verktyg för ett arbetsliv på lika villkor. Sedan lämnade du verksamheten för att ägna dig mer åt design och life style, men nu är du tillbaka igen. Återkommer till det, men först kanske du kan presentera dig för Klara Ks läsare. Vem är du?

– Jag har min bakgrund inom retail och har jobbat med strategisk affärsutveckling av kommersiella fastigheter i närmare tjugo år. 2007 startade jag och en kollega Klara  K som vi drev under sju år och det var fantastiskt att få vara med om den tillväxten och alla möten med kvinnor i både Uppsala och Stockholm. Sedan dess har jag startat och drivit ett smyckeföretag (som nu är sålt), förra året startade jag mentorprogram här i Uppsala som rullar på och så har jag och en väninna nyligen startat en kanal på Instagram som heter Me-time. Jag är Uppsalatjej och bor i Luthagen med min man och dotter.

Du är ju minst sagt en serieentreprenör, vad är de i entreprenörskapet som lockar dig?

-Åh, det här kan jag prata om hela dagen! Jag älskar att få testa en affärsidé och se hur långt man kan ta den. Särskilt om de är inom områden där jag känner stort engagemang och som bidrar till en positiv samhällsutveckling. Jag behöver utmaningar och vill fylla mina dagar med saker som är roliga, kreativa och lärorika. Precis det får jag i mitt entreprenörskap.

Ditt senaste företag Front female är en karriärboost för kvinnor. Hur går det till?

-Vi träffas i grupp och har 3 olika workshops; en om karriärplanering, en om livsbalans och en om digitalisering. Utöver det träffar men sin egen mentor vid 4 individuella tillfällen plus 2 gånger i grupp. För att matchningen med mentor ska bli så bra som möjligt får man först svara på några frågor som vi diskuterar tillsammans i ett personligt möte. När boosten är slut har man med sig en färdig plan, ett nytt nätverk, smarta tips och nya kunskaper. Boosten startar 25 oktober i Uppsala och avslutas i februari nästa år med en Afternoon tea.

Vem bör söka till Front female?

-Om man känner att man inte vet hur ens jobbframtid ska se ut eller om man tycker att man har fastnat är det här ett jättebra sätt att få input både från de andra i gruppen och från sin mentor.

Hur gör man om man vill söka?

-Man ringer eller mailar mig och så går vi igenom vilka frågeställningar man har som man vill ha med sig in i boosten. Läs mer om programmet här.

Än så länge finns ni bara i din hemstad, Uppsala. Hur gör man om man vill ha en karriärboost men jobbar i Eslöv?

-Då tar man kontakt med mig och så ser vi hur vi löser det. Givetvis går det också bra att genomföra karriärboosten internt för kvinnor inom samma företag eller i samarbete med flera företag. Inom något år tror jag att Front female kommer att finnas i flera städer så att det blir enklare för de som vill delta.

Slutligen, kommer du på Klara K-dagen den 27 november?

-Självklart gör jag det. Jag anmälde mig samma minut som inbjudan kom och ett stort grattis till att ni har fått med så fantastiska föreläsare!


Nyfiken på Klara K-dagen? Läs mer här.

Back To Top
Sök