skip to Main Content

Barbro Ehnbom är årets förebild

Den svensk-amerikanska riskkapitalisten Barbro Ehnbom får priset som Årets Förebild 2015 av affärsnätverket Klara K för att hon i många år agerat dörröppnare för unga, talangfulla kvinnor och därmed skapat värde inte bara för dem och deras organisationer, utan också bidragit till ett mer jämställt näringsliv.-Årets pristagare är en förebild i ordets rätta bemärkelse. Med ett genuint engagemang använder Barbro Ehnbom det fantastiska nätverk som hon byggt upp under sitt yrkesliv för att öppna dörrar åt nästa generation, säger Camilla Wagner, vd Klara K.

Barbro Ehnbom är bosatt i New York och har mer än 30 års erfarenhet från höga positioner i amerikanskt näringsliv, bland annat inom läkemedelsindustrin och på Wall Street. Hon är grundare och ordförande i det globala life science-mötet Swedish-American Life Science Summit, SALSS. SALSS har utvecklats till att bli ett av life science-industrins mest inflytelserika möten, tack vare att det lockar många framträdande personer från näringslivet, akademin, politiken, samt hälso- och sjukvården. Sedan 2001 delar hon ut priset Female Economist of the Year till en kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm, där hon själv studerat. Hon driver även nätverket Barbro’s Best and Brightest för att främja unga kvinnliga ledare i Sverige och utomlands. Några av de ca 150 unga kvinnor som är med i nätverket är Prinsessan Sofia och ambassadör Lisa Emelia Svensson.

-Jag är väldigt glad över utmärkelsen. Life science och Wall Street är mitt arbete. Att öppna dörrar för unga, smarta kvinnor är min passion, säger Barbro Ehnbom.

En förebild ska ha visat på mod, integritet och innovation. Gjort sin röst hörd och tagit en risk för att skapa nytta utanför sig själv och sin organisation.

Motivering:

Storhet kan komma i små förpackningar. Det visar Årets Klara K-förebild.

I hela sin karriär har hon utmanat normer och strukturer bara genom att vara kvinna i miljöer dominerade av män. Det hela började redan på Handelshögskolan och mönstret följde henne i karriären hela vägen upp till näringslivets topp.

Idag använder hon sin ställning och internationella plattform för att göra karriärresan lite lättare för nästa generations kvinnor. Systematiskt och ihärdigt synliggör hon unga kvinnor med talang, delar med sig av sitt enorma nätverk och sponsrar dem i deras karriär. Hon är en dörröppnare. Hon är en mentor. Hon är sponsor. Och framförallt är hon förändringen hon själv vill se och därmed en förebild för oss alla.

Årets förebild är Barbro Ehnbom.

Barbro_Ehnbom

Klicka på bilden för större storlek.

Kontakt: Camilla Wagner
Tel: +46 (0)70 090 11 57
Email: camilla@klara-k.se

Tisdag den 1 december 2015
STOCKHOLM, SVERIGE.

klara-k-shareimage-1200x630

Klara K är ett affärsnätverk för kvinnliga chefer och har som ambition att boosta kvinnors karriärer, utöka deras kontaktytor för affärer och verka för ett mer jämställt arbetsliv. Nätverket grundades 2007 och drivs sedan i år av Camilla Wagner och Petra Nedfors.

Back To Top
Sök