skip to Main Content

2021 års förebilder prisas av Klara K

I samband med Klara K-dagen den 29 november delade Klara K ut 2021 års förebildspriser.

Esset i ESG – Allison Kirkby
Årets Rising Star – Cecilia Repinski
Klara Ks uthållighetspris – Barbro Westerholm
Klara Ks ögonöppnarpris – Anna Ardin
Pingvinpriset – Antje Jackelén

En Klara K-förebild ska ha visat på mod, integritet och innovation. Gjort sin röst hörd och tagit en risk för att skapa nytta utanför sig själv och sin organisation.

Se motiveringar nedan.

Esset i ESG – Årets ess är Allison Kirkby, CEO Telia Company
Med stort mod och stor energi har hon lyft bolaget till ett som platsar i en modern aktieportfölj med ESG-profil. Det här är ett ess som är erkänd för att skapa betydande aktieägarvärde och för att bygga och framgångsrikt leda starka team i förändringstider. Ett ledarskap som både imponerar och berör.

Årets rising star är Cecilia Repinski, Founder & CEO of Green Assets Wallet
Nu är det dags att avliva myten att marknadsekonomin står i vägen för klimatomställningen. Årets Rising Star är en ung aktör med möjlighet att spela en avgörande roll för att snabba på utvecklingen. Med en vision om en hållbar och välmående framtid tillhandahåller hennes bolag med hjälp av blockchainteknik en plattform där investerare och innovatörer möts så att hållbara projekt kan skalas upp snabbt.

Årets uthållighetspris går till professor Barbro Westerholm
Att vara envis och arg låter inte som ett vinnande koncept, men kombinerat med en skarp hjärna, stort rättspatos och en cementerad värdegrund baserad på allas lika värde, blir det oslagbart. I mer än fem decennier har hon drivit förändringar. Ibland med ett pennstreck och ibland genom år av påverkan. Om att aldrig ge upp är inte bara titeln på hennes memoarer, det är en bekräftelse på att uthållighet är en dygd.

Årets ögonöppnare är Anna Ardin, författare till boken ”I skuggan av Assange: Mitt vittnesmål”
Från en dag till en annan är hennes trovärdighet ämnet som diskuteras över hela världen. Utan att ens veta hennes namn anser sig allt från amerikanska grävande journalister till filmmakare kompetenta nog att uttala sig om sanningshalten i hennes berättelse. Först när förövarens stjärnstatus bleknat nyktrar omvärlden till och tänker om. Rejält frostbiten efter ett decennium i kylan skriver hon en bok om erfarenheten. Naket och självutlämnande beskriver hon hur hennes värld vändes upp och ner på ett sätt som får Kafkas Processen att kännas som en semesterskildring. Den här boken behöver alla läsa. Särskilt den som vill ta sig rätten att ifrågasätta en kvinnas berättelse om övergrepp.

Årets pingvinpristagare är ärkebiskop Antje Jackelén
Om det finns något som provocerar fram näthat mer än en kvinna som har både makt och ett budskap, så kan det vara en kvinna som har både makt och ett budskap om kärlek och tolerans. Årets pingvinpristagare bryter inte bara mark genom att vara den första kvinnan på sin position, hon sprider sitt budskap högt och tydligt i en kanal som kräver en alldeles särskild rustning. Twitter. Hatarnas syfte är att tysta och tyvärr lyckades de denna gång. I våras blev situationen ohållbar och hon tvingades lämna plattformen. Tack och lov bara för en kort stund. Nu är hon tillbaka och medan hon kvittrar på erbjuder vi henne en pingvinflock att värma sig i när isvindarna biter för hårt.

För mer information, vänligen kontakta:

Camilla Wagner, VD Klara K
Mobil: 070-090 1157
E-post: camilla@klara-k.se

Klara K är en jämställdhetsbyrå som verkar för ett hållbart arbetsliv på lika villkor. Bolaget grundades 2007 och drivs sedan 2015 av Camilla Wagner och Petra Nedfors.


Foton

Allison Kirkby
Cecilia Repinski
Barbro Westerholm
Anna Ardin
Antje Jackelén
Back To Top
Sök