skip to Main Content

Ledarskapsbyrån Klara K växer – rekryterar från Pussy Riot

Klara K har rekryterat Lusine Djanyan, konstnär, aktivist och en av förgrundsfigurerna i gruppen Pussy Riot.

– För att skapa agila organisationer behöver kritiskt tänkande, relationsbyggande och reflektion vara en del av varje ledningsgrupps DNA. Jag är därför oerhört stolt över att Lusine vill vara en av Klara Ks förändringsagenter. Med den här rekryteringen breddar vi vårt erbjudande och möter ett behov vi ser hos våra kunder, säger Klara Ks vd Camilla Wagner.

– Jag ser fram emot att arbeta med Klara K-teamet. Jag har följt deras arbete sedan vår första kontakt 2018 och lockas av deras samhällsengagemang och tro på ledarskapets potential att skapa värde för individ, organisation och samhälle, säger Lusine Djanyan.

Om Lusine Djanyan
Lusine Djanyan är född 1981 i Azerbaijan och familjen flydde senare till Ryssland där hon växte upp som flyktingbarn. Efter intensifierade förföljelser av oppositionella i Ryssland flydde hon till Sverige 2017 och fick politisk asyl 2019. Hon har en konstnärlig masterexamen från det statliga universitetet i Krasnodarsk, där hon även arbetat som lektor.

Pussy Riot
Tidskriften TIME inkluderade gruppen Pussy Riot på listan 100 Women of the Year-2012. Gruppens aktioner har uppmärksammats av The Guardian på listan The Best Art of the 21st century. Utställningen Art-Riot på Saatchi-galleriet i London var en av årets tio mest besökta utställningar 2017. De flesta i gruppen har tvingats lämna Ryssland. Kvar är Maria Alyokhina som gång på gång fängslas och nu sitter i husarrest.

För mer information, vänligen kontakta Camilla Wagner på 070-090 11 57

Back To Top
Sök