skip to Main Content
Meny

Kultur, makt och myter på Klara K-dagen

På Klara K-dagen den 27 november samlade Klara K makthavare och opinionsbildare för att samtala om jämställdhet och ett inkluderande ledarskap.

Efter en höst fylld av #metoo-vittnesmål kickades dagen igång med ett byte av rubrik. Rubriken som för länge sedan var satt till ”Jämställdheten är här – om du vill ha den” ströks och fick istället bli ”Jämställdheten är INTE här – ska det vara så?”

Under eftermiddagen pratade vi om kulturens makt över våra värderingar med Anna Serner, Yvonne Skattberg och Lena Ahlström. Om nudging och vad jämställdhetsrörelsen kan lära sig av tex miljörörelsen med Per Grankvist och Åsa Sandberg. 

Vi diskuterade skuld, skam och myter som står i vägen för jämställdhetsutvecklingen med Årets ögonöppnare Agnes Wold och Årets förebild Annika Elias och vi fick ta del av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnkes tankar om demokratiutveckling.

Ett gripande tal hölls av isländska Sigríður María Egilsdóttir, som reflekterade över #metoo och vilka utmaningar jämställdheten står inför.

Ledarstudion delade ut stipendium till Klara K:s nätverksmedlem Anna Sjöberg och en ny jämställdhetssatsning presenterades av Maria Sognefors och Maria Mattsson Mähl.

Yvonne Skattberg, som tilldelades Klara K:s uthållighetspris, bjöd på vass stå-uppkomik och sångerskan Victoria Tocca gav oss bland annat ett smakprov från sin kommande uppsättning av musikalen Broarna i Madison County.

Årets pingvinpris delades ut till Rickard Söderberg, som även bidrog med en mäktig avslutning på dagen när han sjöng Somewhere over the Rainbow.


Fotograf: Ivan da Silva

Läs här om Klara K:s förebildspriser som delades ut under dagen.

Följ Klara K på Facebook och Instagram.

Back To Top
Close search
Sök