skip to Main Content

Småföretagare: Sandra Planeta Sonnerup

I en artikelserie under coronapandemin lyfter Klara K kvinnor som driver småföretag. Idag ställer vi frågor till Sandra Planeta Sonnerup, grundare till Planeta Design.

Hej Sandra Planeta Sonnerup, grundare och ägare av Planeta Design. Vad fick dig att ta entreprenörssteget?
– Jag älskar att vara entreprenör och det insåg jag då jag precis hade kommit hem efter en längre period utomlands, där jag arbetat både på designbyråer och in house-avdelningar. Jag insåg ganska snabbt att jag hade en unik erfarenhet, med stor förståelse för både konsult- och kundsidan, samt en värdefull kunskap om hur viktigt varumärke och design är för en god affär. Från åren som global förpackningschef på The Body Shop tog jag även med mig praktisk kunskap om hur förpackningar och sortiment måste stämma med varumärke och värderingar. Det var ett naturligt steg och mycket spännande att starta Planeta Design hemma i Sverige.

Hur har Corona påverkat din verksamhet?
– Alldeles för mycket så klart, speciellt i första fasen då alla kunder och uppdrag tillfälligt sattes på paus. Det har ju påverkat allt ifrån ekonomi till ledarskap. Det intressanta är dock att krisen också fött nya tankar, gett upphov till nya typer av samtal, om hur detta kommer att påverka våra beteenden och behov i framtiden. Vi som specialiserat oss på varumärken och varumärkesutveckling upplever att behovet av det äkta och det genuina ökat markant. Just nu ser vi hur det försiktigt börjar röra på sig igen.

Vad önskar du dig mest, bortsett från att pandemin tar slut?
– En möjlighet att tillsammans med nya uppdragsgivare ta fram och skapa ett nytt erbjudande som bygger på det äkta och genuina som jag tror att alla människor vill se och har stort behov av just nu. Och att vi på Planeta Design får vara med i hela den utvecklande resan. Ytterligare en önskan är att Planeta Design får en bra tillväxt så att vi kan anställa fler och bidra till att vårt samhälle kommer på fötterna igen.

Om du inte kunde misslyckas, vad skulle du vilja göra med din verksamhet?
– Trots allt som händer just nu vet jag att vi på Planeta Design kan VÄXA, och det tillsammans med min ”wing woman”, Anna Jandler. Och att vi sjösätter våra idéer då det gäller egen produktutveckling och kan gå in i flera nystartade spännande företag.

Namn: Sandra Planeta Sonnerup, född 1973
Företag: Planeta Design, grundat år 2008
Inspireras av: The Body Shops grundare, min mentor, Anita Roddick och alla innovativa entreprenörer.


Läs mer om Planeta Design här.

Back To Top
Sök