skip to Main Content

Småföretagare: Linda Bill Sandkvist

Många småföretagare drabbas hårt av Coronakrisen, så vi på Klara K beslutade oss för att lyfta några företagande kvinnor som kämpar för att hålla sina företag flytande. Först ut är Linda Bill Sandkvist, grundare och ägare av X-shape Fitness.

Hallå där Linda Bill Sandkvist! Du är ju journalist i grunden. Hur hamnade du i fitnessbranschen?
– Jag fick ett envist diskbråck som vägrade ge med sig trots att jag testade allt (och jag menar verkligen allt). Men skam den som ger sig, när jag kom i kontakt med EMS insåg jag att det var en revolutionerande metod som gjorde att jag kunde styrketräna hårt utan att felbelasta ryggen. Först försökte jag få någon annan att starta ett gym, men ingen nappade så jag sa helt enkelt upp mig för att, tillsammans med min kompanjon, satsa på att bygga ett koncept för att skapa en kedja av små EMS-studios. 

Vad är det bästa med att vara entreprenör?
– Friheten. I vår kedja är det att vara med och bygga upp nya entreprenörer och se dem växa som företagsledare.

Om du inte kunde misslyckas, vad skulle ditt nästa steg vara då?
– Det var en svår fråga. Jag arbetar alltid utifrån att jag ska lyckas och går det inte så styr jag om skutan och tänker att jag i alla fall lärt mig något på vägen. Det hade varit lättare att svara på frågan om vad jag skulle göra om jag hade haft tillgång till mer kapital, då hade den här kedjan funnits i hela Sverige och jag hade haft en fot kvar inne, men samtidigt startat nästa projekt…

Hur påverkar Corona dig?
– Vår kundstock har minskat dramatiskt och vi är naturligtvis oroliga för bolagens överlevnad, men vi har så mycket att ge så vi tror att vi kommer att gå stärkta ur krisen. Privat så är jag glad så länge alla mina nära och kära håller sig friska och jag hoppas att vi snart ska kunna se ljuset i tunneln. Jag lider med alla som drabbats, både av sjukdomen och dess konsekvenser.


Ägare: Linda Bill Sandkvist, 44 år. Annika Holtet Wener, 47 år. 
Bolaget grundades: 2016
Antal träningscenter: Fyra, med ett femte på uppstart
Imponeras av: Kvinnokraft


Som vän till Klara K får du din andra provträning hos X-shape Fitness kostnadsfritt. För att nyttja erbjudandet, ange Klara K i meddelanderutan när du bokar din provträning. När du genomfört din första träning får du den andra utan kostnad. Läs mer och boka här.

EMS är högintensiv träning. På endast 20 minuter får du ett styrketräningspass som motsvarar flera timmar på ett traditionellt gym. Alla X-shapes studios har fullservicekoncept – träningskläder, handduk, duschartiklar och funktionsdryck ingår.

OBS! X-shape Fitness tar noga del av händelseutvecklingen gällande Coronaviruset och följer myndigheternas bedömningar och rekommendationer. Max två personer tränar i studion samtidigt.

Back To Top
Sök