skip to Main Content
Meny
Pjäsen Om Assange – En Sorglig Sörja Av Kastrationsångest

Pjäsen om Assange – en sorglig sörja av kastrationsångest

En kvinna till vänster börjar gråta redan tre minuter in i föreställningen. Jag förstår henne. Anslaget till torsdagens premiärföreställning, Assange – Vagina dentata, blev tydligt i första repliken. Assange var ett offer för svensk feminism. Måhända ett kåt offer och ett offer med storhetsvansinne, men dock ett offer. Kvinnorna som anmält var förvirrade och irrationella. Vi har hört det förut.

Vagina dentata betyder just slida med tänder och föreställningen är en sörja i kastrationsångest. Käftsmällar delas inte bara ut till feminismen, även antirasister och HBTQ-aktivister kastas under bussen. N-ordet tillsammans med raljerandet över modiga människors kamp för allas lika värde blev så kladdigt att jag och mitt sällskap till slut reste oss och lämnade salongen. Det har faktiskt aldrig tidigare hänt att jag lämnat en teater, men vi fick nog.

“Men det var ju satir! Har du ingen humor?” kanske du tänker nu. Satir är en svår konst. Få bemästrar den och de tre männen pjäsförfattaren Jens Ganman, regissören Fredrik Hiller och pjäsens enda skådespelare Rasmus Dahlstedt tillhör inte den skalan. Här används verktyget som en ursäkt att få hata.

Kvinnohat är ett träsktroll som inte längre nöjer sig med anonyma kommentarer på nätet. Idag tar det plats i allt från politiska manifest (se SDs valmanifest) till terrordåd genomförda i subkulturen Incels namn (män som är arga för att de inte får ligga).

Så nej, min humor spänner inte runt häcklandet av kvinnor som kämpar för att få rätt när deras kroppar missbrukats av någon annan. Inte heller finner jag det roligt att Cindy Peters och Alice Bah Kuhnke förlöjligas på grund av hudfärg eller att människor som genomgått könskorrigeringar skulle vara översexuella.

Det var ingenting annat än en smaklös soppa som påminde alldeles för mycket om alla de gånger man skrattat med för att det blir så dålig stämning annars. Nu vet vi bättre. Dålig stämning är precis vad som behövs.

This Post Has 15 Comments
  1. Din sk. recension är ett aggregat av ilska, revanschism och offerkoftor i feministisk tappning. Möjligen pga. Din späda ålder och Ditt sköra psyke, Freud kallade det hysteri, efter latinets beteckning på livmodern. Gör åtminstone klart för Dig vad dramats huvudpersoner egentligen hade för incitament i verkligheten, innan Du med förutfattade meningar recenserar något. Det handlar om det ruttnande genusklimatet i Sverige och dess oanade följder. Alltså mestadels bagateller och kvinnlig infam svartsjuka, alltså vardagshändelser, som tillåts växa till en straffprocedur, som aldrig skulle drabba en obildad neger eller afgan…. Hur enkel får man bli. Kastrationsångest och penisavund har Du eventuellt läst om på en kvällskurs. Skärpning….

   1. Kristian Grönkvist – har inte din mamma lärt dig att skilja mellan sak och person? Att som du gör gå till personangrepp och sprida hat är en skam för människosläktet.
    Det är under all kritik – i detta fall både bildligt och bokstavligt talat.

  2. Feminister som gråter efter tre minuter?? Herregud den här pjäsen måste vara väldigt bra, den ska jag definitivt se!

 1. Intressant hur Erik Sjögren verkar falla i sin egen grop. “Skilja mellan sak och person” …HAHA! Vänsterns utslitna standardfloskel när man kritiserar deras åsikter “Du sprider HAAT! … BUUUU…”
  Så blir det när man helt saknar argument, men vill tysta motståndaren.
  Recensionen ovan var däremot rent hatisk — men eftersom hatet kom från vänster räknas det tydligen inte som hat.
  Här i Djurfarmen.

 2. Alltså gud vad hemskt det låter, jag satte nästan soya-latten i halsen! Sånt här är vad man får om man låter den toxiska maskuliniteten härja fritt och sprida sin misogyni. Själv är jag inte maskulin alls och ser min egen impotens som en gåva från moder jord som gett mig en ny dimension av närhet (med mig själv).
  Det är hemskt att denna ensemble får härja fritt, jag har anmält dem på alla plattformar och hoppas verkligen att dessa personer låses in omedelbart så vi får ett slut på fascismen.
  Grym text Klara, jag vet att alla män är problematiska, men vi är i alla fall några som jobbar på det och vi tycker du är fierce . You Go Girl!

  Ps: Mejla gärna om du vill nåt, vad som helst!

 3. Vad hände med vänsterns kulturmantra / mobbningsursäkt “Kultur måste få provocera och väcka känslor”?

  Fast det gällde kanske bara när det var företagare, amerikaner, borgerliga och SvD:s ledarskribenter som smutskastades, häcklades och mobbades – inte när vänsterikoner utsattes för samma behandling?

  Bah! Skenhelighet, ditt namn är svensk kulturpolitik.

 4. Det bästa jag läst någonsin. Du avslöjar verkligen hur hemska de är.

  Vad hände med vänsterns kulturmantra / mobbningsursäkt “Kultur måste få provocera och väcka känslor”?

  Fast det gällde kanske bara när det var företagare, amerikaner, borgerliga och SvD:s ledarskribenter som smutskastades, häcklades och mobbades – inte när vänsterikoner utsattes för samma behandling?

  Bah! Skenhelighet, ditt namn är svensk kulturpolitik. Och de två första meningarna i mitt inlägg är kamouflage för att passera filtret.

 5. Visst får man lämna en föreställning men eran ”aktivism” blev ju ett stort fail så att säga. Ni blev ju utskrattade. Så er lilla lätt kränkta skara gjorde nog bäst att gå hem till ert lilla kuddrum med snutte filt.

 6. Håller helt med om att ‘kulturen ska provocera och väcka känslor’, som det har predikats i alla år. Nu är jag riktigt nyfiken på att se pjäsen. Om den skämtar med samtiden (t.ex. feminismen) är det väl bara i sin ordning. Samtidssatir har en lång tradition i Sverige – från Karl Gerhard via Povel Ramel till Galenskaparna, Lorry och Grotesco. Och det som inte tål att skämtas om, förtjänar inte heller att tas på allvar, som nån tänkare sa.

 7. Att börja gråta efter tre minuter in i en pjäs måste väl vara nåt av ett världsrekord.

Kommentarer är avstängda.

Back To Top
Close search
Sök